welcome to mia glamour

welcome to mia glamour

pondelok 20. októbra 2014

Créme brulée


Môj najobľúbenejší dezert bola vždy panna cotta, ale tento créme brulée ju prekonal.
Créme brulée je u nás v okolí nemožné zohnať. Nikde ho nerobia, tak som si ho musela spraviť doma. Celá rodina si na ňom pochutnala a už je jasné, že ho budem robiť často. Recept je veľmi jednoduchý. Treba však mať flambovaciu pištoľ, inak by créme brulée nebolo créme brulée.

My most favorite dessert has always been panna cotta, but this créme brulée broke it.
It´s almost impossible to buy this dessert in my hometown and surroundings. So I had to prepared it at home. Whole family liked it and it´s clear that I will prepare it very often. Recipe is very easy. But you need flambe gun, otherwise créme brulée will not be right.


Prísady:
500ml sladkej smotany
5ks žĺtkov
65g kryštálového cukru
1 vanilkový lusk
trstinový cukor na krustu

Postup:
Smotanu dáme zovrieť (nevaríme!) spolu s vanilkovým luskom a zrniečkami z neho. Potom precedíme cez sitko. Žĺtka zmiešame s cukrom len metličkou, aby sa nespravila pena. Zovretú smotanu veľmi pomaly lejeme do žĺtkov a miešame. Túto zmes nalejeme do zapekacích misiek. Tieto misky dáme ešte do vyššieho plechu a nalejeme tam vodu, aby siahala do 3/4 misiek a dáme to piecť na 160˚C na 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a dáme zachladiť do chladničky najlepšie cez noc. Pred servírovaním posypeme trstinovým cukrom a spravíme krustu flambovacou pištolou.

English comming soon...


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára