welcome to mia glamour

welcome to mia glamour

utorok 13. mája 2014

Baking love


Mojím najnovším koníčkom sa stalo pečenie. Každý týždeň pečiem niečo nové a tak sa na mojom blogu budú objavovať aj recepty a fotografie z mojich obľúbených sladkostí.


My latest hobby has become baking. I bake something new each week, so I will post recipes with photos of my favorite sweets.


Lemon Curd


Tento citrónový krém som robila prvý raz a aj prvý raz som ho ochutnala. Je naozaj úžasný. Dá sa použiť ako náplň do koláčov, do zákuskov, na palacinky, ku zmrzline alebo len tak samotný. Ja som ho servírovala s limetkovo levanduľovými cookies. Táto kombinácie bola skvelá. V chladničke vydrží "ževraj" až 2 týždne no my sme ho zjedli za 2 dni :) 


I made and tasted this lemon curd for the first time. It´s really amazing. It can be used as filling for cakes, pastries, pancakes, ice cream or eat just alone. I served it with lime and lavender cookies. This combo was great. Durability is almost 2 weeks in refrigerator "people say" but we ate it for 2 days :)



Prísady:

3 vajíčka
3 citróny (šťava z 3 citrónov, kôra z 1 citróna)
160 g kryštálového cukru
1 čajová lyžička kukuričného škrobu
50 g masla

Postup:
Dáme si variť vodu do hrnca na ktorý dáme misku kde budeme nad parou pripravovať citrónový krém.
Do misky dáme všetky ingrediencie okrem masla. Miešame nad parou do stuhnutia cca 15 minút (treba byť trpezlivý). Potom odstavíme a nakoniec vmiešame maslo. Hotový krém dáme do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!


Ingredients:
3 eggs
3 lemons (juice of 3, zest of 1 lemon)
160 g granulated sugar
1 teaspoon of cornstarch
50 g butter

Process:
Prepare bowl on a pot with boiling water, where you will make lemon curd on the steam. In a bowl mix together all ingredients except butter. Stir over steam until solid about 15 minutes (be patient). Then remove bowl and add butter. Finished cream put into closable bowl and store in the refrigerator.

Enjoy your meal!



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára